BARNEVELD – Laagdrempelige ontmoetingen met gelijkgestemde jonge ondernemers. Dat was wat Jasmijn Jansen aansprak in de JOS. De eigenaar van Patina Interieurarchitectuur werd een paar jaar geleden als introducé uitgenodigd voor een JOS-uitje en bleek daar helemaal op haar plek.

Voor Jasmijn Jansen, al negen jaar eigenaar van Patina Interieurarchitectuur, was de JOS een nieuwe ervaring. Hoewel ze voorheen sporadisch andere ondernemersactiviteiten bijwoonde, had ze zich nooit aangesloten bij een ondernemersvereniging. De laagdrempeligheid van de JOS sprak haar aan; er waren geen drukkende verwachtingen betreffende omzet of verplichte netwerkdeals.

Sparren bij beslissingsmomenten
De meerwaarde voor mij als ondernemer zijn de open, eerlijke gesprekken. Dat je onderling kunt sparren. Zo sta ik nu voor de beslissing om mijn eerste personeelslid aan te gaan nemen. Een spannend moment, met veel twijfel. Hoe zit dat qua administratie? Hoe vind je iemand? Dan is het heel prettig dat je bij de JOS met andere ondernemers kunt sparren over alles wat daarbij komt kijken.”

De adviezen die ze kreeg? “Die waren enorm divers”, lacht Jasmijn. “De een is positief, de ander raadt het me af. De JOS-leden hebben een heel eerlijke manier van communiceren. Het draait niet om ‘kijk mij eens’, maar het is echt een helpende, warme club. Dat is vooral fijn bij dit soort zakelijke beslissingsmomenten.”

Patina Interieurarchitectuur, Jasmijns' onderneming, richt zich op tijdloze interieurs die met de jaren alleen maar mooier worden. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en maatwerkmeubelen, streeft ze ernaar om duurzame interieurs te creëren die een waardevolle toevoeging zijn aan het leven van haar klanten. “Mijn focus ligt op particuliere interieurs, in het hogere segment. Veelal verbouwingen van (bijna) monumentale panden. Met af en toe een uitstapje naar een zakelijk interieur, maar dan draait het altijd om beleving en ambiance. Denk aan plekken waar gasten worden ontvangen, zoals een restaurant of massagesalon.”

Levelen met leeftijdsgenoten
De jeugdige dynamiek onderscheidt de JOS van reguliere ondernemersverenigingen, vindt Jasmijn. “Ik denk dat juist het ‘jonge’ element de JOS anders maakt. Je bent met leeftijdsgenoten, zit in dezelfde levensfase. Qua bedrijf, maar ook privé met gezinsleven. Dat maakt het makkelijker om met elkaar te levelen. Ik vind het ook leuk dat man/vrouw, start-up en gevestigd bedrijf hier allemaal door elkaar loopt.”

www.patina-interieur.nl